یادداشت

درسی بزرگ از سرنوشت تلخ نوکیا برای همه

*سلام
شاید متن زیر را چند مرتبه خوانده باشین ولی دوست داشتم مجدد منتشر کنم و بگویم در جامعه کنونی همگام با نوآوری و فناوری های روز باید دوید!
رصد فناوری در سازمان های کنونی لازم است!
هزینه کردن برای جذب متخصصان فناوری ضروری است!
آموزش فناوری به کارکنان ضروری است!
درک فناوری و کاربرد آن برای معلمان ما ضرورت دارد
کودکان ما باید با فناوری های روز ،خطرات،اسیب ها و در مقابل مزیت های ان آشنا باشند
فرهنگسازی استفاده صحیح از فناوری برای جامعه ضرورت دارد!
انتصاب مدیران با دانش فناوری های روز با نگاهی توسعه ای اهمیت دارد!
رصد رقبا قطعا نیاز به نگارش ندارد!نگاه جهانی و منطقه ای برنامه ریزی کردن!
جسارت تغییر و هضم تغییرات بسیار مهم است و هزینه کردن برای اصلاح روند تغییرات!
انعطاف پذیری و چابکی سیستم!
بهره گیری از افراد جوان در مدیریت فناوری!
رصد روانشناختی و جامعه شناختی بازار!

از نظر شما چه موارد دیگری مهم است؟

درسی بزرگ از سرنوشت تلخ نوکیا برای همه

🔴شرکت نوکیا یکی از قدرتمندترین شرکت های دنیا و بزرگترین تولید کننده گوشی های تلفن همراه در جهان بود که پس از کاهش ۹۹ درصدی ارزش سهامش توسط شرکت مایکروسافت خریداری شد. در طول برگزاری نشست خبری اعلام فروش این شرکت به مایکروسافت رییس این شرکت گفت: “ما بهترین تیم مدیریتی و اجرایی را در اختیار داشتیم، ما هیچ اقدام اشتباهی انجام ندادیم، سخت تلاش کردیم اما علی رغم همه این ها شکست خوردیم.”

🟢بعد از گفتن این جمله تمام تیم مدیریتی نوکیا و خود رییس آن شرکت به طور غم انگیزی گریه کردند.

🔵از اوایل سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۲، نوکیا یکی از قدرتمندترین کمپانی های دنیا و بزرگترین تولیدکننده گوشی های تلفن همراه در جهان با در اختیار داشتن ۸۰ درصد سهم بازار بود. قیمت هر سهم این شرکت ۴۲ دلار و ارزش این شرکت ۲۵۰ میلیارد یورو بود. نوکیا یک شرکت فوق العاده قوی با مدیرانی کاربلد و حرفه ای بود که کارشان را به خوبی انجام می دادند. اما متاسفانه امروزه به خوبی کار کردن و حفظ وضع موجود برای موفقیت کافی نیست!

🟤رهبران نوکیا، به دنبال یادگیری مداوم و تغییر و نوآوری سریع نبودند. آنها نتوانستند تغییرات مداوم و سریع صنعت تلفن همراه را که به واسطه شرکت های سامسونگ و اپل آورده شدند را پیش بینی کنند. شرکت های اپل و سامسونگ تا چند سال قبل هرگز گوشی موبایل تولید نمی کردند اما آنها شرکت های یادگیرنده ای بودند و مدام به دنبال یادگیری، تغییر و نوآوری می گشتند.

🟡خیلی سریع iphone و Galaxy گوشی های نوکیا را در بازار کنار زده و سهم قابل توجهی از بازار گوشی های تلفن همراه را به خود اختصاص دادند. از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ نوکیا از رتبه اول بازار به رتبه دهم سقوط کرد. سهم بازار ۸۰ درصدی نوکیا به ۳ درصد رسید. ارزش هر سهم نوکیا از ۴۲ دلار به ۲.۵ دلار کاهش پیدا کرد. هزاران کارمند سخت کوش نوکیا از کار برکنار شدند. ارزش شرکت نوکیا با کاهشی ۹۹ درصدی از ۲۵۰ میلیارد یورو به ۳.۷۹ میلیارد یورو رسید.

🟠شرکت نوکیا هیچ اشتباهی نداشت. آنها هیچ کار خطایی انجام ندادند اما جهان به سرعت در حال تغییر بود. ضعف آنها در عدم یادگیری، رشد و تغییر مداوم و سریع بود. آنها به این خاطر که یادگیری مداوم را فراموش کردند، نه تنها شانس خود برای رسیدن به موفقیت را از دست داده بلکه شانس بقا را نیز از دست دادند.

🟣امروزه اگر به دنبال رشد و پیشرفت نباشید و از موفقیت امروز خود راضی بوده و به دنبال حفظ وضع فعلی باشید شکست خواهید خورد. نوکیا به واسطه موفقیت چشمگیری که داشت شکست خورد

Leave feedback about this

  • Rating
X