یادداشت

علوم میان‌رشته‌ای را دریابید

قبلا فکر میکردم که آیا باید فقط در رشته #تخصصی خودمان کاملا عمیق شویم.خواندن رشته های دیگر و حتی دانستن در خصوص مفاهیم علوم دیگر شاید هدر دادن زمان است!

اما بعد #زندگینامه #افراد_موفق و کارآفرین های بزرگ را بررسی کردم،متوجه شدم اغلب رشته ای دیگر خواندن و با آمیختن و حتی #ایده گرفتن از مفاهیم رشته دیگر با رشته اصلی شروع به خلق  کارهای متمایز کردن و اینکه در کنار #تخصص و #تمرکز در یک رشته خاص،نیم نگاهی هم به علوم دیگر داشتند و مطالعات خودشان را پیوسته و آهسته در آن زمینه ها ادامه داده و حتی  بروز نگه می دارند.مهارت های #فناوری را بروز یاد میگیرند و #هوش_فناورانه دارند.آمیختن علوم با یکدیگر و خواندن علوم میان رشته ای کمک کرده است که کارآفرینان بتوانند قطعا متمایز فکر کنند،در زمانیکه می بینیم #علوم_همگرا یا #NBIC ایجاد شد و فهمیدن که با درکنار هم گذاشتن  این چهار علم میشود ،محصولات فناورانه کاربردی خلق کرد.گوشه ای از زندگینامه برخی از #کارآفرینان ایرانی را به اشتراک میگذارم.

همچنین دیشب هم پستی از آقای بیل گیتس خواندم که ایشان هم مطالعاتی در خصوص #آب_و_هوا و سایر علوم داشتن و اطلاعات را بروز نگه می دارند.بخشی از جملات مهم ایشان را برایتان به اشتراک میگذارم و کتاب هایی که ایشان سال ۲۰۰۸ به پرسنل خود سفارش دادند که در دفترکاری ایشان جهت مطالعه باشد.

علوم میان رشته ای و خلق رشته های جدید به توسعه و کاربردی سازی علوم کمک میکند،تا کی میخواهیم رشته هایی که فارغ التحصیلان بدون #آینده_کاری دارند را پرورش دهیم؟که علاوه بر صرف #هزینه های بسیار ،نتیجه یا #بیکاری یا #مهاجرت است!

ایجاد #دانشگاه_های_تلفیقی میان #علوم_انسانی و #فنی میتواند ارزش ایجاد کند!

و ساخت #دانشگاه_های_کارآفرین جز با نگاه میان رشته ای و تلفیقی به علوم امکان پذیر نیست.لطفا  نظرات ارزشمندتون را بنویسید و به تکمیل یا اصلاح این یادداشت کمک کنید.

  #محمدجوادشکوری‌مقدم بنیان گذار #آپارات، او که دانشجوی #برق #الکترونیک دانشگاه امیرکبیر بود، پس از پنج ترم تحصیل، به دلیل عدم علاقه به رشته‌اش و علاقه زیاد به #برنامه‌نویسی، درسش را رها می‌کند و سراغ برنامه‌نویسی می‌رود.

#بیژن_زمانی در سال ۱۹۸۹ در ایران متولد شد و از ۱۴ سالگی تحصیلات خود را در لندن، انگلستان ادامه داد. او یک برنامه‌نویس #کامپیوتر و یک #پزشک است که “#میهن_پزشك” را برای اولین بار به‌صورت آنلاین رزرو قرار ملاقات و خدمات مشاوره پزشکی در ایران تأسیس كرد.

#حسام_آرمندهی از دانشگاه صنعتی تهران در رشته #مهندسی_کامپیوتر از دانشگاه صنعتی #شریف فارغ‌التحصیل شد. بعداً برای ادامه تحصیل در رشته تحصیلی خود در سال ۲۰۱۰ به سوئد رفت و در دانشگاه چارمرز #کارآفرینی خواند.وی “#دیوار” بزرگ‌ترین بستر #تبلیغات طبقه‌بندی‌شده در ایران را تأسیس کرد.

#رید_هاستینگر

موسس برند #نت_فلیکس دارای دو کارشناسی #ریاضیات و #علم_کامپیوتر از دانشگاه بودین و استنفورد است.نکته جالب این است که وی در ابتدای تحصیل دانشگاهی خود، یک سال مرخصی گرفته است تا بتواند شغل خود که #بازاریابی لوازم الکترونیکی بود را ادامه دهد.

#بیل_گیتس

 اگرچه من یک دانشمند نیستم، اما همیشه از یک درک اولیه از علوم استفاده می کنم.  دانستن چیزی در مورد آب و هوا و #زمین_شناسی به من در کار Breakthrough Energy در مورد تغییرات آب و هوا کمک می کند.  دانستن مقداری #شیمی و #زیست_شناسی به من در کار بنیادی روی #داروها و #واکسن های جدید کمک می کند.

نوشته مهساقربانی

لینک نوشته در لینکدین

Leave feedback about this

  • Rating
X